Άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το σύνολο των Ερυθροσταυριτών. Λίγες ώρες πριν αναλάβει καθήκοντα η νέα προσωρινή Διοίκηση που όρισε το Πρωτοδικείο της Αθήνας με την 440/2018 απόφαση του, το τμήμα Σαμαρειτών της Αθήνας προχώρησε σε μια ενέργεια που θεωρείται τουλάχιστον άκομψη αν όχι ¨ύποπτη¨.
Συγκεκριμένα είχε προγραμματιστεί τελετή υπόσχεσης (ορκωμοσία) νέων Εθελοντών για την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου. Λογικά και με βάση τους κανόνες δεοντολογίας και ηθικής θα έπρεπε να αναβληθεί για λίγες μέρες λόγω της αλλαγής του Κ.Δ.Σ.
Με μια απόλυτα σωστή απόφαση υπήρξε ενημέρωση η οποία τόνιζε πως η τελετή θα έπρεπε να αναβληθεί για τυπικούς λόγους ώστε τα πτυχία και οι τιμητικές διακρίσεις να φέρουν τις υπογραφές του νέου Δ.Σ. και ότι για λόγους ηθικής τάξεως η Εθελοντική Διοίκηση του τμήματος παραμένει στην διάθεση της εκτελούσας χρέη Τομεάρχου κ. Μαρίνας Σταμάτη και της νέας προσωρινής Κεντρικής Διοίκησης.

Όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις βγήκε μια νέα ανακοίνωση με την ένδειξη ¨ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ!!!¨ με την οποία ενημερώνονται οι Σαμαρείτες ότι η τελετή θα διεξαχθεί κανονικά κατόπιν συνεννόησης με τον Τομέα.
Δεν γνωρίζουμε αν η ¨ηθικά μη ορθή¨ απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν πιέσεων με σκοπό να εξυπηρετηθούν ιδιοτελή και προσωπικά συμφέροντα της Εθελοντικής Διοίκησης του τμήματος ή αν πάρθηκε από πιο ψηλά στην φιλοσοφία του «μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο δεν αφήνουμε γιορτές και πανηγύρια» όπως συνέβη με την ορκωμοσία του Κιλκίς.
Ότι και αν συμβαίνει όμως η απαξίωση της νέας προσωρινής Διοίκησης με τρόπο βάρβαρο και με υπογραφές παράνομες θίγει βάναυσα τόσο το σύνολο των Σαμαρειτών σε όλη την Ελλάδα όσο και τον ίδιο τον Ερυθρό Σταυρό γιατί τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν την ηθική των Σαμαρειτών και με το Ερυθροσταυρικό πνεύμα.


Έλεος πια! Μέχρι την τελευταία στιγμή πραξικοπηματικές ενέργειες; Ας μη ξεχνάνε οι εγκέφαλοι αυτής της παρωδίας που στήνουν ότι οι Ερυθροσταυρίτες έχουν και μνήμη και κρίση και στην συνείδηση τους θα παραμείνουν πάντα καταδικασμένοι. Εκτός αν δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο εκτός από τα γαλόνια που μοιράζουν μεταξύ τους.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χριστόφορος Λάσκαρις (Κέρκυρα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη)