Αγαπητοί συνάδελφοι Ερυθροσταυρίτες
Είναι η πρώτη φορά που επικοινωνούμε άμεσα μαζί σας γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Επικοινωνούμε μαζί σας γιατί εμείς (οι Εθελοντές και οι εργαζόμενοι) είμαστε η οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού και όχι ο κάθε διορισμένος Πρόεδρος. Μπορεί κάποιοι να έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά αυτό δεν μας καθιστά εχθρούς. Ο παροξυσμός του Προέδρου, σε όλα τα επίπεδα, έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο. Απορούμε πως δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος δίπλα του να τον σταματήσει.
Ένα από τα πιο βαριά – από τα πολλά – ατοπήματα του είναι η δημιουργία ιστοσελίδας μέσα από το γραφείο του με το όνομα του Τμήματος Εθελοντών-Σαμαρειτών Λάρισας και από την οποία χυδαιολογεί, λασπολογεί και ψεύδεται ασύστολα. Δήλωσε (ψευδώς) ότι η ιστοσελίδα αυτή έγινε με συναίνεση του ενώ έγινε από τον ίδιο ή από κάποιον στενό συνεργάτη του. Δημοσιεύει έγγραφα περασμένων δεκαετιών, που δεν λένε και κάτι σημαντικό, από αυτά που μόνο στο αρχείο του Προέδρου του Ε.Ε.Σ θα μπορούσαν να βρίσκονται και χρεώνει τα ρυπαρά δημοσιεύματα και το ακατάσχετο υβρεολόγιο του στους Σαμαρείτες της Λάρισας. Και κάτι περίεργο. Τα έχει βάλει με έναν από τους πιο ηθικούς και σεβαστούς ανθρώπους στον Ε.Σ. Τον γιατρό κ. Μαμαντόπουλο. Γιατί έχει στοχοποιήσει, από τους άλλους είκοσι της πρότασης του Υπουργείου, προσωπικά μόνο αυτόν δεν το καταλαβαίνουμε. Ίσως τον ενοχλεί το ανάστημα του. Όχι το φυσικό αλλά το ηθικό. Και δημοσιεύει σε αυτό γελοίο στην κατασκευή του “site” (ο Θεός να το κάνει) ότι βρωμιά μπορεί να σκεφθεί ένας ανθρώπινος νους, εκθέτοντας τους εναπομείναντες Σαμαρείτες της Λάρισας που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Δυστυχώς οι συνάδελφοι αυτοί – που διαβεβαιώνουν, και τους πιστεύουμε, ότι δεν ήξεραν τίποτα για την δημιουργία του – δεν αντιδρούν και εκτίθενται στα μάτια των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα.Ένα site που λογικά δημιουργήθηκε για να προβάλει το έργο του ΕΕΣ και κυρίως το έργο των Eθελοντών Σαμαρειτων της Λάρισας το θεωρείτε λογικό να διαχειρίζεται μόνο από την Λυκαβηττου και όχι από την Λάρισα να αναρτει υβριστικά και διχαστικά άρθρα για τον Ερυθρό και να μην αναρτά δραστηριότητες του τμήματος Λάρισας ή μήπως δεν έχει δραστηριότητες το τμήμα πια;
Δείτε την πραγματικότητα και συγκρίνετε την με τα λεγόμενα του κ. Αυγερινού. Η ιστοσελίδα και ο δημιουργός και διαχειριστής της είναι το γραφείο Προέδρου δηλαδή ο Dr. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Άλλο ένα από τα πολλαπλά ατοπήματα του ήταν ένα ντελίριο κομπασμού και ψευδολογίας και δεν δίστασε να “υφαρπάξει” τον κόπο ή την προσφορά άλλων για να μας πείσει πόσο μεγάλο έργο κάνει με ένα κείμενο που είχε μορφή διαγγέλματος.
Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ ανάγνωσης του αυτού του “διαγγέλματος” του Προέδρου Ε.Ε.Σ που αναρτήθηκε, ως συνήθως, στη γνωστή και μη εξαιρετέα ιστοσελίδα του ‘’φίλου’’ του, ειλικρινά αντιληφθήκαμε το λόγο που συναίνεσε τελικά για την χρήση της Ανωτέρας Σχολής σε ψυχιατρική πτέρυγα, στο Νοσοκομείο «Κοργιαλενιο – Μπενάκειο ».
Η απαρίθμηση δε δράσεων & προγραμμάτων του Ε.Ε.Σ τα οποία προϋπήρχαν επί σειρά ετών και δημιουργήθηκαν από στελέχη (κυρίως από εκείνα που απομάκρυνε) και φυσικά όχι από αυτά που ‘’φύτευσε’’, αλλά ιδιαιτέρως η οικειοποίηση πόρων και έργου άλλων, καταδεικνύει για άλλη μία φορά την υπερφίαλη –το λιγότερο- συμπεριφορά ενός διορισμένου και πεινασμένου για αναγνώριση ανθρώπου. Η συνεχής επίσης εμμονή του διορισμένου με κάποιες ‘’κυρίες’’ τις οποίες ο ‘’κύριος’’ αυτός δεν κατονομάζει επωνύμως, αλλά με τους ‘’φίλους’’ του όμως όταν είναι ‘’ο κύριος φοράω παντελόνια’’ γίνεται λαλίστατος για αυτές, αν μη τι άλλο προβληματίζει τον κόσμο ως προς τον ενδεχόμενο μισογυνισμό του.
Ας δούμε τι έχει “υφαρπάξει” ο ανανεωτής Πρόεδρος (το χιούμορ χρειάζεται για να μη τρελαθούμε τελείως).
1.Υλοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και άλλων Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου για την παροχή υπηρεσιών Διάσωσης, Πρώτων Βοηθειών και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που κατέφθασαν στον ελλαδικό χώρο (κυρίως νησιά) από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης. Ούτε δικό του πρόγραμμα ήταν, ούτε το δημιούργησε ποτέ. Εξ’ άλλου δεν έχει τις γνώσεις ούτε αυτός ούτε οι άνθρωποι που έβαλε ως υπεύθυνους το υλοποίησαν επάξια. Και οι πόροι ήταν εξ’ ολοκλήρου της ΔΟΕΣ. Τον ενάμιση χρόνο, στο ζενίθ της κρίσης ούτε στην Λέσβο ούτε στην Ειδομένη πήγε ποτέ. Η διεκπεραίωση της μεγάλης κρίσης έγινε χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες των Εθελοντών και των εργαζομένων που οι εμπειρίες τους από την περίοδο αυτή είναι συγκλονιστικές. Ο «προσφυγοπατέρας» που φωτογραφίζεται όπου έχει πολλά φώτα και παχιά χαλιά, οικειοποιείται το προσφυγικό χωρίς καμιά ντροπή. Αφού του αρέσει τόσο να φωτογραφίζεται ας μας δείξει μια φωτογραφία από την Ειδομένη που διεκπεραίωσε τον μεγάλο όγκο του προσφυγικού με τραγικές συνθήκες. Δεν έχει γιατί απλά δεν πήγε ΠΟΤΕ! Και στη Λέσβο εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2016 αφού είχε περάσει η μεγάλη κρίση.
2. Υλοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για τη μετεγκατάσταση σε δομές φιλοξενίας, αλλά και δημιουργική απασχόληση ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών. Ούτε σε όλες τις πόλεις που ανακοινώθηκαν υλοποιήθηκαν, ούτε οι μισθοδοσίες των εργαζομένων καλύφθηκαν ιδιαιτέρως, ούτε υπάρχει μακροχρόνια κάλυψη των δομών αυτών. Μπακαλοδουλειές  και (μάλλον) αναθέσεις σε «ημετέρους». Σαν τα προγράμματα ΕΣΠΑ που ο ΕΕΣ δεν τα είδε ποτέ.
3. Σύναψη συμφώνου συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία και το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την εκπαίδευση των στελεχών τους στις Πρώτες Βοήθειες. Πραγματικά τρομερό!!! Βασίστηκε στους Σαμαρείτες και τώρα που του έφυγαν σχεδόν όλοι ψάχνει και την Νοσηλεύτρια από το τελευταίο τμήμα για την κάλυψη αυτών που δεσμεύτηκε χωρίς πλάνο και στοιχειώδη σχεδιασμό. Η συνέπεια και οι γνώσεις του αλλά και των «αστεριών» του είναι αμίμητες.
4.Συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, αλλά και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας για την υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο την κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών των συνανθρώπων μας σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Αλίμονο!!! Την παρέα μας θα αφήναμε απ’ έξω;
5.Σύναψη συμφώνου συνεργασίας με το ίδρυμα «Όραμα Ελπίδας» με στόχο την εύρεση εθελοντών δοτών μυελού των οστών για τα παιδιά με καρκίνο. Εκτός από τις φωτογραφίες βρέθηκε κανένας δότης; Ή αφού βγήκαμε φωτογραφίες βγάλαμε και ένα δελτίο τύπου, τα παρατήσαμε;
6.Δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων και Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη. 100% χρηματοδοτούμενο από τον ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ (οι οποίοι δεν πάτησαν το πόδι τους μαζί με την ΔΟΕΣ στην πρόσφατη φιέστα που έκανε ο διορισμένος . Για την ιστορία η ιδέα του ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ξεκίνησε το 1996 στην Αθήνα από άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΕΣ…
7. Διαρκής παροχή πολύπλευρης στήριξης προς το Δήμο Αθηναίων για την αντιμετώπιση των αναγκών των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. (Συγνώμη αλλά αυτό συμβαίνει τα τελευταία 140 χρόνια στον Ε.Ε.Σ…)
8.Συνεχής συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και άλλων εκτάκτων αναγκών. Ουδέν σχόλιο. Όλοι γνωρίζουν το στέλεχος που έχει εδραιώσει τις εν λόγω συνεργασίες. Και εδώ οικειοποιείται την δουλειά άλλων.
9.Πρωτοποριακό, καινοτόμο και μοναδικό πρόγραμμα εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών μέσω ηλεκτρονικών μαθημάτων (e-learning). Όντως πολύ πρωτοποριακό. Τόσο που κάποια άλλη ψυχή είχε προάγει σχετικά APPS σε κινητά… ΟΥΠΣ ! Οι πιο παλιοί θα το θυμάστε.
Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία στο «διάγγελμα» του ανθρώπου που δικτατορικά απειλεί, τρομοκρατεί, ιντριγκάρει, αγνοεί τους πάντες (Εθελοντές, Κυβέρνηση, ακόμη και την Δικαιοσύνη) και έχει γεμίσει τον τόπο με φωτογραφίες του εκμεταλευόμενος ιδέες και κόπο άλλων. Δηλαδή ο άνθρωπος που δεν έκανε τίποτα καπηλεύεται τα πάντα. Ή μάλλον έκανε πολλά, αλλά όχι αυτά που λέει. Με δυο λόγια απαξίωσε τον ΕΣ και τον οδηγεί στην διάλυση. Γιατί; Θα το δούμε σύντομα…
Και – είμαστε σίγουροι – αύριο θα κατηγορεί εμάς που τα λέμε και όχι αυτόν που τα κάνει. Δηλαδή τον εαυτό του. Αλλά γι’ αυτό χρειάζεται κότσια…

Και θα τελειώσουμε (τα ατελείωτα) με το alter ego του, που από τη φύση του θα έπρεπε να είναι αντίπαλος του προς όφελος των εργαζομένων. Μιλάμε για τον επαγγελματία συνδικαλιστή που είναι μόνιμος μάρτυρας του εργοδότη που δεν πληρώνει τους εργαζόμενους του.
Αντί να πούμε πολλά εμείς θα σας αφήσουμε να διαβάσετε την επιστολή του πρώην μέλους ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΕΣ κ. Δριμάλα.

Προς το Σωματείο Εργαζομένων ΕΕΣ Αθήνα                                                                                                                                                                                                                                 21/11/2017

Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια των από 07&08/11/2017 επιστολών μου προς το Σωματείο Εργαζομένων ΕΕΣ και για τις οποίες δεν έλαβα ουδέποτε απάντηση είχα ζητήσει μεταξύ των άλλων έγγραφη απάντηση στα εξής:
α) εάν γνωρίζει ο σύλλογος το περιεχόμενο της επιστολής της από 26/09/2017 της Federation προς τον ΕΕΣ και που σας έχω ήδη κοινοποιήσει από τις 07/11/2017;
β) εάν γνωρίζει ο σύλλογος εργαζομένων το περιεχόμενο της επιστολής του ΚΔΣ- ΕΕΣ προς τη ΔΟΕΣ σχετικά με τις δεσμεύσεις του ΕΕΣ;
γ) εάν γνωρίζει ο σύλλογος εργαζομένων το αν υπάρχει δέσμευση του κ.Αυγερινού προς τη ΔΟΕΣ σχετικά με το πλάνο εξυγίανσης της PWC και αν ναι ποιο είναι το περιεχόμενο αυτής της δέσμευσης;
και τέλος,
δ) άμεση σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης του συλλόγου εργαζομένων του ΕΕΣ προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις μεγάλες καθυστερήσεις σχετικά με την καταβολή της μισθοδοσίας καθώς και ενημέρωση του προσωπικού σχετικά με τις εκτιμήσεις και τον προγραμματισμό της διοίκησης σχετικά με την μισθοδοσία καθώς και τη συνολική πορεία του ΕΕΣ για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Δεν απαντήσατε ποτέ στις επιστολές μου αλλά ούτε και ο Πρόεδρος του ΕΕΣ κ. Αυγερινός θεώρησε σκόπιμο να μας ενημερώσει.
Δεν το πράξατε ούτε μετά την παρέμβαση της Ελληνικής κυβέρνησης στην δικαιοσύνη για την αλλαγή ΔΣ στον ΕΕΣ, κομβικό σημείο κατά τη γνώμη μου, για την επιβίωση του ΕΕΣ.
Αντιθέτως, στο δικαστήριο την ημέρα της εκδίκασης της ανωτέρω υπόθεσης, κρατήσατε ουδέτερη στάση ακόμη και μετά τις παρεμβάσεις της Federation υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης.
Θα ήθελα να με ενημερώσετε α) αν οι αποφάσεις σας προήλθαν μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του συλλόγου και β) εάν έγινε σύγκληση του ΔΣ του συλλόγου για ένα μείζονος σημασίας θέμα. Προτιμήσατε βέβαια να καλέσετε τους εργαζόμενους δυο ημέρες μετά… το δικαστήριο να τους πείτε τι άραγε;
Θεωρώ άκρως προβληματική την απουσία στήριξης στους ηθικούς και φυσικούς υποστηρικτές του ΕΕΣ δηλ.Federation & Κυβέρνηση αλλά και την υποστήριξη μιας διορισμένης διοίκησης που εκ των πραγμάτων είναι προσωρινή.
Τέλος, θεωρώ εξόχως προβληματικό το γεγονός o σύλλογος εργαζομένων να υποστηρίζει μια προσωρινή διοίκηση η οποία οφείλει τριών μηνών δεδουλευμένα με προοπτική οι μήνες να γίνουν τέσσερις.
Παρακαλώ για την έγγραφη απάντηση σας .

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
Δριμάλας Αλέξανδρος

Ελπίζουμε αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες να μη σας «ενοχλήσουμε» άλλη φορά με τέτοια θέματα και ο Ε.Ε.Σ. να βρει τον δρόμο του και γίνει εφάμιλλος των αντίστοιχων των άλλων χωρών.

Ευχόμαστε καλές γιορτές και Υγεία σε σας και στις οικογένειες σας.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χριστόφορος Λάσκαρις (Κέρκυρα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη)