Σε δημοσίευμα της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών, την Κυριακή 20 Μαΐου και στο site του Συλλόγου, αναρτήθηκε κείμενο το οποίο αναφερόταν σε πρακτικές και ενέργειες κάποιων αμετανόητων. Η παράγραφος που αφορούσε το Τμήμα του Ρεθύμνου ξεκινούσε με την φράση “ΡΕΘΥΜΝΟ: Το μοναδικό τμήμα που ντρόπιασε την Κρήτη με την απουσία του από την ορκωμοσία της Ιεράπετρας που πήρε Πανγκρήτιο χαρακτήρα.”
Την Δευτέρα (21/5) πήραμε ένα mail από τον Εκπαιδευτή Α΄ Βοηθειών κ. Γιώργο Κακλαμάνο στο οποίο ανέφερε τα εξής:
«Αγαπητοί συνάδελφοι σε πρόσφατο δημοσίευμα σας αναφέρεστε στο Τμήμα Σαμαρειτών Ρεθύμνου με βαρύ και προσβλητικό χαρακτηρισμό αποκαλώντας το ντροπή της Κρήτης. Είναι γεγονός ότι στην οικογένειά μας υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν είμαστε όλοι με τη μια ή την άλλη άποψη. Υπάρχουν συνάδελφοι που απλά θέλουν να προσφέρουν. Επειδή ο χαρακτηρισμός επαναλαμβάνω ότι είναι βαρύς και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και σας παρακαλώ να ανασκευάσετε το δημοσίευμα σας. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι, παρά την απουσία ηγεσίας, το Τμήμα μας εκπροσωπήθηκε επάξια από εθελοντές του Τμήματός μας. Πρέπει δε να τονιστεί ότι το Τμήμα της Ιεράπετρας μας έκανε την τιμή να συμμετέχουμε και στην απονομή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση σας.
Με ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς
Κακλαμάνος Γεώργιος
Εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών»
Διασταυρώσαμε τις πληροφορίες και διαπιστώσαμε ότι πράγματι τα γεγονότα έχουν όπως τα αναφέρει ο Ερυθροσταυρίτης Γιώργος Κακλαμάνος.
Αργήσαμε να απαντήσουμε γιατί ήταν μια κρίσιμη εβδομάδα με την υποβολή υποψηφιοτήτων και δεν θέλαμε να κρατήσουμε απόλυτα ουδέτερη στάση εν όψει των εκλογών. Γι’ αυτό και όλη την εβδομάδα δεν αναρτήσαμε τίποτα
Σ.Σ. Επειδή τις πληροφορίες τις διαχειρίζομαι προσωπικά, ενημερώνω τα μέλη της Δ.Ε. της Πανελλήνιας και όταν έχω την σύμφωνη γνώμη τους αναρτώ κάποιο κείμενο, αναλαμβάνω την ευθύνη του λάθους που έθιξε τους Ρεθυμνιώτες Εθελοντές. Γίνονται λάθη που είναι αποτέλεσμα του όγκου πληροφοριών που δέχεται η Π.Κ.Ε. αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.
Για τον λόγο αυτό:
Ζητώ δημόσια συγνώμη από την πλειοψηφία των Εθελοντών του Ρεθύμνου, γιατί γνώμονας μας είναι η αλήθεια και μόνο.
Αποσύρω την φράση “ΡΕΘΥΜΝΟ: Το μοναδικό τμήμα που ντρόπιασε την Κρήτη με την απουσία του από την ορκωμοσία της Ιεράπετρας που πήρε Πανγκρήτιο χαρακτήρα.”
Διευκρινίζω ότι εξακολουθώ να αναφέρομαι στην ηγεσία του Τμήματος που παραμένει δεμένη στο άρμα του Dr Αυγερινού, αποκαλώντας όλους τους υπόλοιπους “Μαρτινικούς”.
Εύχομαι στους υγιείς Εθελοντές του Ρεθύμνου καλή συνέχεια στο έργο τους.

Με εντολή της Δ.Ε. της Π.Κ.Ε.
Φώτης Βακιρτζηδέλης
Υπεύθυνος επικοινωνίας