Δεν γνωρίζουμε ποιοι λόγοι – και δεν μας ενδιαφέρει άλλωστε – οδήγησαν το Υπουργείο Υγείας επιτέλους να παρέμβει. Σημασία έχει ότι η παρέμβαση έγινε την κατάλληλη στιγμή και είναι και ουσιαστική και πολύ αξιόλογη. Σίγουρα το γεγονός ότι ΚΔΣ της Γενεύης δεν μιλάει με την Διοίκηση Αυγερινού αλλά μόνο με την Κυβέρνηση έπαιξε τον ρόλο του. Το σημαντικό όμως είναι ότι η σύνθεση που προτείνει το Υπουργείο Υγείας αποτελείται από ονόματα που σκόρπισαν στην βάση του Ε.Ε.Σ. αισιοδοξία και βάσιμες ελπίδες ότι αν τελικά αυτά προκριθούν από τον Δικαστή μια νέα εποχή αρχίζει για τον Ερυθρό Σταυρό.
Τα ονόματα τα οποία περιλαμβάνονται στην λίστα είναι τα παρακάτω.
Αλεξανδρής Αλέξανδρος – Πρέσβης
Μαρούδα Μαρία–Ντανιέλλα – Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, Παντείου Πανεπιστημίου
Μαμαντόπουλος Ανδρέας – Ιατρός Χειρουργός
Ροδουσάκης Κυριάκος – Πρέσβης
Μουζάκης Εμμανουήλ – Δικηγόρος
Αλβανόπουλος Κοσμάς – Ιατρός Παθολόγος
Χαραλαμπάκης Ιωάννης– ΔΕΗ Ηράκλειο
Κυριόπουλος Ιωάννης – Ιατρός, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας
Κουτσονασιος Χρήστος – Δικηγόρος
Μαυρομάτη Ελένη – Ιατρός Αναισθησιολόγος, Νοσοκομείο ΕΕΣ
Μητσιός Αθανάσιος – Νοσηλευτής Σχολής ΕΕΣ
Αταλιαδάκη Δέσποινα – ΑΣΣΟΕ
Νικολοπούλου Νότα – Ιατρός, Μέλος ΜΚΟ “ΒΑΒΕΛ”
Παπαρσένος Αλέξανδρος
Ξένου Έλλη – Ανθρωπολόγος, Γιατροί του κόσμου
Αντωνόπουλος Κων/νος – Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, τ. Πρόεδρος του Π.Τ. ΕΕΣ Κομοτηνής
Σταθοπούλου Ευγ. – Μέλος ΕΕΣ Κομοτηνής
Αναστασάκης Άρης – Καρδιολόγος
Ζεφαρή Λεβέν
Πιτούδης Δημήτριος – Νοσηλευτής
Προβοπούλου Μαριέττα – Γιατροί χωρίς σύνορα
Αυγερινού Αναστασία – Κέντρο Επιχειρηματικότητας
Τσινόρεμα Σταυρούλα – Καθηγήτρια Βιοηθικής
Μουχτάρης Βασίλειος – Επιχειρηματίας
Η σειρά των ονομάτων στην ανωτέρω λίστα είναι τυχαία και είναι επιβεβαιωμένη αλλά κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις για 3-4 ονόματα αν και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι όλοι έχουν ερωτηθεί και δεν προτάθηκαν αυθαίρετα.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε (κυρίως ότι προτεινόμενοι) ότι θα είναι μια προσωρινή Διοίκηση με στόχο να οδηγήσει τον Ε.Σ. σε εκλογές. Αλλά έχει όμως και την δυνατότητα να επανασυστήσει τα, κυριολεκτικά, διαλυμένα τμήματα αν δείξει την απαραίτητη καλή διάθεση για δουλειά και συνεργασία με ΟΛΟΥΣ.
Οι αστειότητες με την διασπορά φημών πότε ότι η “η Γενεύη με εμπιστεύεται” και το κούνημα στον αέρα ενός χαρτιού που γράφει ξεκάθαρα και με σαφή τρόπο ότι το ΚΔΣ αναγνωρίζει μόνο την Ελληνική Κυβέρνηση σαν συνομιλητή της και όχι την παρούσα Διοίκηση και τώρα ότι “δεν ισχύει ότι δεν με εμπιστεύεται η Κυβέρνηση αλλά παρεμβαίνει μόνο για την εγγραφή νέων μελών” μόνο γέλια προκαλούν στην πλειονότητα των εργαζομένων και των Εθελοντών.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η οικονομική διαχείριση. Η προσπάθεια να μεταφερθούν κονδύλια από κάποιους κωδικούς για να πληρωθούν μερικοί εργαζόμενοι που θα αποτελέσουν τον στρατό “αυθόρμητων” μαρτύρων ας μη γίνει πράξη γιατί οι Οικονομικές Αρχές και οι αρμόδιοι Εισαγγελείς έχουν ενημερωθεί. Είναι κρίμα να βρεθούν κατηγορούμενοι αθώοι εργαζόμενοι για να πετύχουν κάποιοι άλλοι τον σκοπό τους.
Επίσης σαν Πανελλήνια Κίνηση ενημερώνουμε όλους τους “περίεργους” που είτε με ανώνυμα τηλεφωνήματα (με απόκρυψη φυσικά) απειλούν μέλη μας ή τηλεφωνούν σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απειλούν με Εισαγγελέα όποιον παράγοντα ή εκπρόσωπο της εκφράσει άποψη υπέρ κάποιων αδίκως τιμωρηθέντων, ότι οι απειλές από θρασύδειλους άγνωστους ή οι απειλές τοπικών στελεχών του Τύπου «θα πάω στον Εισαγγελέα» να προσέχουν. Οι πρώτοι να μη χαλάσουν το μανικιούρ τους και οι δεύτεροι ότι έτσι κι’ αλλιώς θα πάνε στον Εισαγγελέα αλλά για άλλους λόγους.
Ο αγώνας των υγιώς σκεπτόμενων Ερυθροσταυριτών εναντίον όλων αυτών των μεθόδων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.