Τα μέλη της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον Ερυθρό Σταυρό.
Όμως:
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ: Με την απομάκρυνση όλων αυτών που είτε από ανικανότητα, είτε από αμέλεια, είτε από ιδιοτέλεια έβλαψαν το ΕΕΣ. Δεν μας ενδιαφέρει αν αποκόμισαν προσωπικά οφέλη ή αν βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και δεν θα το μάθουμε ποτέ. Όπως και αν έχει οι πράξεις τους δεν είναι αποδεκτές από την μεγάλη πλειοψηφία των Ερυθροσταυριτών.
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ: Με τις αναρτήσεις που έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κυρίως το facebook) και θίγουν την προσωπικότητα κάποιων ανθρώπων. Η προσωπικότητα και η αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου είναι για μας ιερά και αυτή την αρχή μας δεν την διαπραγματευόμαστε. Ας κρατήσουμε όλοι τον καταγγελτικό λόγο για όσα στραβά γνωρίζουμε μέσα στα πλαίσια της ηθικής και του επιπέδου που χαρακτηρίζουν τους Ερυθροσταυριτες. Αν κάποιοι έκαναν κάτι μεμπτό ας τους δικάσουν οι δυο βασικοί πυλώνες απονομής δικαιοσύνης που είναι τα Δικαστήρια (νομικά) και η Κοινωνία (ηθικά).

Θα παρακαλούσαμε όλους τους Ερυθροσταυρίτες – μέλη μας ή όχι – να επιδείξουν κοσμιότητα, νηφαλιότητα και να είναι σε επιφυλακή γιατί κάποιοι παραμονεύουν για να δημιουργήσουν και πάλι προβλήματα. Ας είμαστε έτοιμοι να ορθώσουμε και πάλι τείχος προστασίας του Ερυθρού Σταυρού.

Με εντολή της Δ.Ε. της Π.Κ.Ε.

Φώτης Βακιρτζηδέλης
Υπεύθυνος επικοινωνίας