Επιτίθενται εναντίον οποιουδήποτε τους ξεμπροστιάζει ή έχει διαφορετική άποψη από αυτούς. Λασπολογούν, ψεύδονται, διασύρουν υπολήψεις και βγάζουν παραπλανητικές ανακοινώσεις. Την ίδια στιγμή παριστάνουν τους αδιάφθορους και τους αναμορφωτές του Ερυθρού Σταυρού. Το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ότι περνιούνται για έξυπνοι αλλά δεν είναι. Δεν ξέρουμε αν η αφέλεια τους είναι μεγαλύτερη ή η ανεντιμότητα τους. Και έχουν μια περίεργη εμμονή με την Λάρισα.
Δημιούργησαν ένα “site” με τίτλο samariteslarissas.gr και κάνουν από εκεί βρωμερές αναρτήσεις.
Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Π.Κ.Ε. Παγώνα Κουρέτσιου και τ. Υπαρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Λάρισας (φαγώθηκε με την γνωστή πια ποινή του ενός έτους) αλλά και τ. μέλος του Περιφερειακού Δ.Σ. Λάρισας (παραιτήθηκε αηδιασμένη από τις πρακτικές τους) έστειλε μήνυμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Λάρισας κ. Σάρρο. Με έκπληξη άκουσε ότι έμειναν… έκπληκτοι γιατί δεν γνώριζαν την ύπαρξη του.
Αμέσως ενεργοποιήθηκαν μέλη της Πανελλήνιας Κίνησης σε όλη την Ελλάδα και σε λίγες ώρες είχαμε όλες τις πληροφορίες. Το “site” ανοίχτηκε στην Αθήνα, έγιναν δώδεκα (12) είσοδοι από την Αθήνα και μια (1) από την Πτολεμαΐδα!!! Οι ΙΡ όλων αυτών είναι στην διάθεση μας και στην δική τους.
Αυτό δείχνει την «αναγέννηση» του Ε.Σ. και τον «έντιμο» τρόπο που αυτός διοικείται. Όλοι εμείς, το “αμαρτωλό παρελθόν” και οι “Μαρτινικοί” δηλαδή οι τέσσερις πλευρές (Υπουργείου Υγείας, Ανδρικόπουλου, Βασιλογιαννακόπολου και Γεωργακόπουλου) οι εκατοντάδες εργαζόμενοι (εκτός ελάχιστων αυλικών) και οι χιλιάδες των Εθελοντών (των πραγματικών και όχι των διορισμένων) είμαστε οι καταστροφείς του Ερυθρού Σταυρού. Ο Dr Αυγερινός και η (μικρή πλέον) παρεούλα του είναι οι σωτήρες του. Θα διασκεδάζαμε πολύ αν δεν μας θύμωνε περισσότερο όλη αυτή η επικίνδυνη παρωδία που παίζεται στις πλάτες του Ερυθρού Σταυρού.
Κλίμα τρομοκρατίας, άδικες και παράτυπες τιμωρίες κατά συρροήν, ανακοινώσεις γραμμένες από το ίδιο χέρι που φεύγουν από διάφορα τμήματα της Ελλάδας και ο καημένος ο Πρόεδρος δεν ξέρει τίποτα και «εκδηλώσεις» μόνο για βγούμε μια φωτογραφία ήταν γνωστά. Τώρα φτάσαμε και στην πλαστή χρήση του ονόματος των Σαμαρειτών Λάρισας με ένα “site” μαϊμού νομίζοντας ότι θα το καταπίναμε αμάσητο.
Μάλλον ο (για λίγο ακόμη) Πρόεδρος και η παρεούλα του δεν έχουν αντιληφθεί το ΤΕΡΑΣΤΙΟ μέγεθος της Πανελλήνιας Κίνησης και το βάθος της διείσδυσης της στους κόλπους του Ε.Ε.Σ. που ξεκινάει από τον απλό Εθελοντή του μικρότερου τμήματος και φτάνει μέχρι βαθειά στο Γραφείο του Προέδρου στο 5ο όροφο της Λυκαβηττού. Απλά, όλοι αυτοί προστατεύονται από την λύσσα και την μανία καταδίωξης της Διοίκησης. Δεν θα γίνεται τίποτα χωρίς να το μαθαίνουμε και χωρίς να φτάνει στους πραγματικούς Ερυθροσταυρίτες όπου και αν ανήκουν.
Είμαστε όμως περίεργοι να δούμε την αντίδραση του Περιφερειακού Δ.Σ. και του Τμήματος Εθελοντών-Σαμαρειτών της Λάρισας. Θα καταγγείλουν την ενέργεια αυτή ή και αυτή τη φορά θα σκύψουν το κεφάλι; Θα ανεχθούν να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη τους, με τα οποία θα γελάει όλη Λάρισα – και όχι μόνο- ή θα ορθώσουν επιτέλους το ανάστημα τους; Ίσως μια παραίτηση να έσωζε την αξιοπρέπεια τους την οποία κάποιοι τσαλαπάτησαν.
Και μια σημαντική είδηση. Σήμερα κατατέθηκε έφεση κατά της απόφασης που έβγαζε μεν άκυρη την καταστατική Συνέλευση που έγινε αλλά είχε κάποια σκοτεινά σημεία και έτσι εκλογές θα γίνουν μόνο με το παλιό καταστατικό. Ακόμη και αν προκριθεί η πλευρά Αυγερινού θα πρέπει να κάνει τις εκλογές (όπως έδωσε τον λόγο του στο Δικαστήριο) με το παλιό καταστατικό ή να οδηγήσει τον Ε.Σ. σε διάλυση. Και ευχόμαστε οι φωνές ότι κάποιοι άλλοι έχουν βάλει στο μάτι την περιουσία του Ερυθρού Σταυρού να μην είναι προπέτασμα καπνού γιατί κάτι έφτασε στα αυτιά μας για έναν περίεργο Σύλλογο. Γνωρίζουμε την Πρόεδρο του και σε λίγες μέρες θα σας ενημερώσουμε και τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ αυτού και της Διοίκησης. Πολύ μεγάλο και σοβαρό θέμα αλλά είμαστε σε επιφυλακή.
Σύντομα νεώτερα όταν θα έχουμε τα επίσημα στοιχεία όλων όσων γνωρίζουμε.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χριστόφορος Λάσκαρις (Κέρκυρα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη)