Το site αυτό δημιουργήθηκε, από την Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών, για να αποτελέσει το βήμα κάθε Ερυθροσταυρίτη -Εθελοντή, Μέλος Περιφερειακού Δ.Σ. ή εργαζόμενου – σε όσα γίνονται επι σειρά πολλών ετών στον Ε.Ε.Σ.
Η ασυλία που χρόνια είχαν οι διοικήσεις, εκλεγμένες ή διορισμένες, με την μέθοδο της σιωπής τελείωσε. Ο Ερυθρός Σταυρός περνάει πλεόν στα χέρια αυτών που πραγματικά ανήκει, όλων των Ελλήνων που θα ενημερώνονται για ότι θα γίνεται εκτός πνεύματος, καταστατικού και Νόμων. Τώρα πια ο Ερυθροσταυρίτης έχει φωνή. Τελειώνει η εποχή των απειλών, των εκβιασμών και της καθεστωτικής νοοτροπίας κάποιων. Ο έλεγχος και η όποια καταγγελία θα γίνεται από καθε Ερυθροσταυρίτη αρκεί να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.
Λένε κάποιοι ότι είμαστε λιγότεροι από τα δάχτυλα των δυο χεριών. Δεν ξέρουμε αν αυτό ελπίζουν ή αν λένε συνειδητά ψέματα και δεν μας ενδιαφέρει. Ξέρουμε ότι πλανώνται πλάνην οικτράν. Δέκα έξι πόλεις (μέχρι στιγμής) και εκατοντάδες Ερυθροσταυρίτες που συνεχώς πληθύνονται είναι η δύναμη μας. Μα πόσα δάχτυλα έχουν τα χέρια τους και μας μέτρησαν έτσι; Μάλλον μετράνε το περιβάλλον που τους έχει απομείνει.
Λένε κάποιοι ότι κινούμαστε από προσωπικά συμφέροντα αλλά δεν μας λένε ποιά είναι αυτά. Διαχειριζόμαστε εμείς την περιουσία του Ε.Ε.Σ.; Κάνουμε εμείς αναθέσεις έργων; Κάνουμε προσλήψεις; Κάνουμε εμείς εγγραφές μελών έναντι 5€ και κανείς δεν ξέρει την τύχη ούτε των 5€ αλλά ούτε και την τύχη της αίτησης του; (Γι’ αυτό θα μιλήσουμε σύντομα με αδιάσειστα και συντριπτικά στοιχεία).
Είμαστε εμείς τα απομεινάρια του (πραγματικά) αμαρτωλού παρελθόντος; Μήπως το επιτελείο του 5ου ορόφου της Λυκαβηττού είναι οι περισσότεροι τέως στενοί συνεργάτες του υπόδικου Μαρτίνη; (Αν θέλετε και ονόματα ζητήστε τα. Να τα μάθει και ο κόσμος).
Έχουμε εμείς στις τάξεις μας καταδικασμένους που σήμερα αποτελούν πολυεργαλεία της “νέας εποχής”; (αν θέλετε τις καταδικαστικές αποφάσεις να σας τις δώσουμε. Δημόσια έγγραφα είναι, δεν είναι κακό να δημοσιοποιηθούν για να ξέρουν οι Ερυθροσταυρίτες ποιοί τους τραμπουκίζουν).
Έχουμε εμείς σχεδόν όλους τους συγγενείς, κουμπάρους, ανεψιούς ή γιούς βολεμένους στον Ερυθρό Σταυρό; Ζητάμε εμείς δουλεά στον Ε.Σ. και βολευόμαστε όπου βρεθεί τρύπα; (Δομές, κλπ). Έχουμε όλοι τις δουλειές μας και ζούμε τις οικογένειες μας από αυτές. Ακόμη και κάποιοι άνεργοι δεν έχουν δουλειά αλλά έχουν αξιοπρέπεια.
Στην πρώτη μας δημόσια εμφάνιση είπαμε – και το εννοούμε – ότι δεν είμαστε υπέρ κανενός αλλά και εναντίον κανενός. Είμαστε όμως κάθετα αντίθετοι σε όσα παραβιάζουν τις αρχές και το καταστατικό του Ερυθροσταυρικού Κινήματος. Και θα δημοσιοποιούμε τα πάντα. Είτε στους Ερυθροσταυρίτες, είτε στον Ελληνικό λαό, είτε στις όποιες αρμόδιες αρχές αν υπάρχει λόγος και στοιχεία.
Η κραυγή αγωνίας μας είναι και το σύνθημαμα μας που επυθύνεται σε κάθε αρμόδιο: Σώστε τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ.
Και από αυτή την ιστοσελίδα θα λέμε κάθε μέρα: Καλημέρα Ερυθροσταυρίτη.