Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που όριζε νέο προσωρινό Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο για να οδηγηθεί ο ΕΕΣ σε εκλογές και να αποκτήσει (επιτέλους) αιρετή Διοίκηση, αποφασίσαμε να περιμένουμε να δούμε τις προθέσεις και τις αποφάσεις του νέου ΚΔΣ.
Έτσι δεν αντιδράσαμε σε διάφορα παράξενα που συνέβαιναν – και συμβαίνουν – σε κάποια τμήματα ή στα συνεχή παραληρήματα του Dr Αυγερινού. Όμως κάποια γεγονότα δημιουργούν δυσφορία σε πολλούς Εθελοντές.
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι Αρχηγοί όλων των τμημάτων , μικρών ή μεγάλων, προσφέρουν τα ίδια στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας που τους χρειάζονται. Κυρίως είναι ίσοι ιεραρχικά, άσχετα αν ηγούνται μικρού ή μεγάλου τμήματος ή αν βρίσκονται σε μικρή ή μεγάλη πόλη. Το τελευταίο διάστημα όμως Αρχηγός μεγάλου τμήματος (και πόλης) της χώρας έχει ξεφύγει και νομίζει ότι είναι ΥΠΕΡΑΡΧΗΓΟΣ.
Αφού με την προηγούμενη Διοίκηση Αυγερινού ευρισκόμενος σε διατεταγμένες αποστολές ταξίδευε σε πόλεις της Περιφέρειας δίνοντας συνεντεύξεις και λασπολογώντας συναδέλφους του, αφού ένστολος μαζί με άλλους εθελοντές παρευρισκόταν σε δικαστήρια για τοποθέτηση διοικήσεων στον ΕΕΣ αλλά και σε δικαστήρια με εργατικές διαφορές υπάλληλων με την διοίκηση, χωρίς να είναι αυτός ο ρόλος του Εθελοντή και κυρίως του Αρχηγού Τμήματος, πιστέψαμε ότι με την νέα Διοίκηση θα ηρεμήσει και ασχοληθεί με τα καθήκοντα του. Πόσο αφελείς είμαστε όμως…
Συνεχίζει ακάθεκτος και «ξανά προς τη δόξα τραβά»! Παρουσιάζεται σε εκδηλώσεις που γίνονται σε άλλες πόλεις με ηγετικό στυλάκι, με αρχηγικό ύφος ανεβάζει τσιτάτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το fan club του (που αποτελείται εκτός των συναδέλφων στο τμήμα του και από εργαζόμενους άλλης πόλης) τον προτρέπει να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Οι φιλοδοξίες κάθε ανθρώπου δεν είναι κακό και πρέπει να υπάρχουν. Οι μέθοδοι όμως που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση αυτών των φιλοδοξιών δεν πρέπει να ξεφεύγουν από κάποια όρια. Και ο συγκεκριμένος Αρχηγός τα υπερβαίνει συνέχεια με βάναυσο τρόπο (Που είναι εκείνες οι “καλές” εποχές που μοιραζόταν αφειδώς ποινές ενός έτους για παράβαση ιεραρχίας).
Ακούμε ότι η αμετροέπεια του έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που ακόμα και αυτοί που έχουν δείξει μεγάλη υπομονή στα έργα και στις ημέρες του σκέφτονται να στραφούν δικαστικά εναντίον του. Αυτό όμως αφορά τον κάθε θιγμένο. Βλέπουμε ότι άρχισαν οι αντιδράσεις Εθελοντών με αναρτήσεις για τον βίο και την πολιτεία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Ο Τομέας γνωρίζει την δράση του κατά την διάρκεια της προηγούμενης Διοίκησης και σίγουρα γνωρίζει και ότι γίνεται σήμερα. Είναι πασίγνωστο ότι επί Διοίκησης Αυγερινού είχαν υψηλή προστασία μια και υλοποιούσαν εντολές του “μεγάλου”. Σήμερα έχουν ακόμη προστασία; Και αν ναι, από ποιους; Ρητορικό το ερώτημα γιατί γνωρίζουμε τα πάντα.
Το νέο ΚΔΣ όμως γιατί ανέχεται όσα γίνονται; Ή δεν τα γνωρίζει; Ότι και αν συμβαίνει δημιουργεί ερωτηματικά.

Θα περιμένουμε λίγο καιρό να δούμε τις εξελίξεις στην σοβαρή – για την συνοχή των Εθελοντών- αυτή υπόθεση και μετά θα μιλήσουμε με ονόματα και αποδείξεις.

Η Διοικούσα Επιτροπή της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη)
Φώτης Βακιρτζηδέλης (Λάρισα)