Η διακύμανση των συναισθημάτων των περισσοτέρων Ερυθροσταυριτών είναι φοβερή τις τελευταίες πενήντα μέρες. Μαζί και η δική μας.
ΕΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ: Επιτέλους μια νέα Διοίκηση με εντολή τα τρέξει τα επείγοντα θέματα και (κυρίως) να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη αιρετού Κ.Δ.Σ.
ΕΛΠΙΔΑ: Οι πρώτες δημόσιες εξαγγελίες (Αγ. Νικόλαος Κρήτης) για δημοκρατικές και αδιάβλητες εκλογές, η αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν με παράνομο τρόπο και η εύρυθμη λειτουργία αρκετών Περιφερειακών Δ.Σ. που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες τους. (Εκτός από τις δημόσιες τοποθετήσεις τις ίδιες διαβεβαιώσεις πήραμε και εμείς κατά την διάρκεια της συνάντησης μας με το ΚΔΣ).
ΑΝΑΜΟΝΗ: Είναι λογικό για κάθε καινούριο όργανο να θέλει χρόνο για να ενημερωθεί και να κάνει τον προγραμματισμό των κινήσεων του. Αυτή την πίστωση χρόνου την δώσαμε.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Γνωρίζουμε ότι το νέο προσωρινό ΚΔΣ δουλεύει πάνω σ’ αυτά με προσοχή και νομιμότητα. Γίνεται σύσταση Επιτροπών για να εξετάσει το κάθε θέμα με την συμπαράσταση Νομικών. Αλλά οι ρυθμοί είναι πολύ αργοί. Π.χ. ξέρουμε ότι η τριμελής επιτροπή (τα ονόματα της δημοσιεύτηκαν σε δελτίο τύπου που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΕΕΣ) έχει βγάλει το πόρισμα της – οποίο δεν γνωρίζουμε τι αναφέρει – και το έχει παραδώσει στην Γενική Γραμματεία. Δεν ξέρουμε όμως γιατί έχει κολλήσει εκεί και ποιος είναι ο υπεύθυνος. Ο χρόνος κυλάει και πλησιάζουμε προς την διενέργεια εκλογών. Μάλλον θα χρειαστούν πιο γρήγορες αποφάσεις και άμεση υλοποίηση τους.

Θα πρέπει να αντιληφθούν τα μέλη του ΚΔΣ ότι ο Εφιάλτης (όχι των Θερμοπυλών αλλά του ΕΕΣ) ζει ακόμη ανάμεσα μας και η Κερκόπορτα (όχι της Κωνσταντινούπολης αλλά και πάλι του ΕΕΣ) είναι έτοιμη να ανοίξει από κάποιους.
Ο Dr Αυγερινός φρόντισε να δημιουργήσει έναν μηχανισμό που σήμερα δουλεύει φιλότιμα υπέρ του και κατά του Ερυθρού Σταυρού.
Περιφερειακά Δ.Σ. απαιτούν (!!!) είτε να διαβάζονται επιστολές του τ. Προέδρου είτε να παρίσταται και να βγάζει λόγους κατά πάντων σαν ο “άσπιλος” και ο υπέρτατος κριτής, Αρχηγοί τμημάτων βγάζουν λόγους στους Εθελοντές υπέρ του Dr και ή απειλούν ή τάζουν (ανάλογα με το τι τους παίρνει), έμμισθοι, όπως ο γνωστός οδηγός Τμήματος επαρχιακής πόλης που έκανε εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βρεθεί στα δικαστήρια υπέρ του «αφεντικού» του και να τραμπουκίζει μάρτυρες, οι οποίοι κάνουν δημόσιες παρεμβάσεις για το πώς πρέπει να γίνουν οι εκλογές και να «προβλέπει» το αποτέλεσμα τους απροκάλυπτα και τόσα άλλα.
Επίσης προκαλούν ερωτηματικά κάποιες ενέργειες μελών του ΚΔΣ που προβάλουν συνεχώς τους “Εφιάλτες” όπως άρχισαν να ενοχλούν πολλούς Εθελοντές οι φωτογραφίες που βγαίνουν με ταχύτητα και συχνότητα Αυγερινού.
Υπάρχει και το θέμα της συλλογικής σύμβασης που ζητούν οι εργαζόμενοι να υπογραφεί. Είμαστε ανεπιφύλακτα με το μέρος τους γιατί πρέπει να εξασφαλίσουν το εισόδημα τους. Δεν γνωρίζουμε όμως αν δικαιούται να το κάνει νόμιμα μια προσωρινή Διοίκηση αλλά και τι σκοπεύει να κάνει το παρών ΚΔΣ. Τονίζουμε όμως ότι είμαστε στο πλευρό τους.
Και όλοι εμείς, όπως έγραψε και ο μεγάλος Κώστας Βάρναλης:
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Είναι έτσι όμως; Όχι συνάδελφοι! Έχουν γνώση οι φύλακες.
Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα και αν χρειαστεί θα μιλήσουμε με ονόματα και στοιχεία. Δεν μας αρέσει και δεν θα παίξουμε τον ρόλο του Εισαγγελέα. Αλλά ο Ερυθρός Σταυρός ανήκει (κυρίως) και σε μας.
Αν κάποιοι μας θεωρούν περιττούς ας μας το πουν ευθέως και ας επιδιώξουν να μείνουν με τμήματα των 5 ή 10 ή 30 ατόμων από τα τμήματα των 50 ή 60 ή 100 ατόμων και με τις παρεούλες τους.
Αν και αυτό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να γίνει. Το είπαμε από την πρώτη μέρα της ίδρυσης μας. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε σωστή ενέργεια και θα καταγγέλλουμε κάθε τι που είναι «στραβό».
Την δύναμη αυτή μας την δίνουν οι εκατοντάδες Ερυθροσταυρίτες που καθημερινά – πλέον χωρίς τον φόβο του καθεστώτος Αυγερινού – συρρέουν στην Πανελλήνια Κίνηση.

Η Διοικούσα Επιτροπή της Π.Κ.Ε.
Τάσος Βασιλείου (Λάρισα)
Μάρθα Βουγιούκα (Θεσσαλονίκη)
Κώστας Τσάγκας (Ιωάννινα)
Σέργιος Βαλασιάδης (Πειραιάς)
Πόλα Κουρέτσιου (Λάρισα)
Χρήστος Κοκκίνης) (Τρίπολη)
Φώτης Βακιρτζηδέλης (Λάρισα)