Σήμερα 8 Μαΐου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΕΣ/ΕΗ). Πρόκειται για μια ετήσια εορτή, στα πλαίσια της οποίας προβάλλονται παγκοσμίως οι 7 Αρχές του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ: Ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα.
Η ημερομηνία ορόσημο συμπίπτει με την επετειακή ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828)ο οποίος είναι και ο βραβευθείς με το πρώτο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, που χάρη στη παγκόσμια διάσταση που έχει, παρέχει μια εξαιρετική συμβολή για την παγκόσμια ειρήνη σε κρίσιμες εποχές σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Δεν σταματά δε να εμπνέει και ενθαρρύνει κάθε Εθνικό Σύλλογο ΕΣ/ΕΗ ώστε να αναλαμβάνει την κάθε ανθρωπιστική δράση που συμβάλλει στην πρόληψη και ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου αλλά και στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αποτελεί μέλος της οικογένειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου από την ίδρυση του (10 Ιουνίου 1877) και παραμένει προσηλωμένος στην υπεράσπιση και προβολή των 7 Θεμελιωδών Αρχών του Κινήματος. Κάποια σύννεφα και κλυδωνισμοί των τελευταίων ετών, από αιρετές και διορισμένες Διοικήσεις δεν μπορούν να ακυρώσουν την μακρόχρονη ανθρωπιστική δράση του, που είναι συνδεδεμένη με την αλληλεγγύη, τη φιλαλληλία και την αφιλοκερδούς προσφορά και ανιδιοτέλεια των Εθελοντών του.
Γιορτάζουμε, λοιπόν σήμερα με την βεβαιότητα της επαναφοράς στην κανονικότητα, προωθώντας την ανθρωπιά, την ανιδιοτελή προσφορά, την ελπίδα για παγκόσμια ειρήνη και όλα όσα πρεσβεύει το Ερυθροσταυρικό κίνημα.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Ερυθροσταυρίτες.

                          Για την Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών
Ο Πρόεδρος                                                                                             Η Γ. Γραμματέας
Αναστάσιος Βασιλείου                                                                       Μάρθα Βουγιούκα