Ο τ. Γ. Γραμματέας έκανε “ηρωική” έξοδο από μέλος του Κ.Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού διαλέγοντας ένα τρόπο που τον χαρακτηρίζει για άλλη μια φορά. Κυριακή και με ανορθόδοξο τρόπο, με μια επιστολή γεμάτη ψέματα και ανακρίβειες όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό.
Ίσως να μη συνήθισε στην ιδέα ότι αποπέμφθηκε από Γ. Γραμματέας για τα όσα έκανε κατά την διάρκεια της θητείας του και κατηγορεί ασύστολα ανθρώπους που επί της ουσίας δεν έχει να τους προσάψει τίποτα.
Ο άνθρωπος που:
•Το πρώτο που έκανε ήταν να προσεταιρισθεί την «ομάδα Αυγερινού» και να τριγυρίζει μαζί της σε κοσμικές εκδηλώσεις στην Κόρινθο (είναι η εκλογική του περιφέρεια) και στην Αθήνα.
•Άφησε σωρεία εγγράφων ανυπόγραφα για να καθυστερεί διαδικασίες και αποφάσεις του Συμβουλίου που του εμπιστεύθηκε την ευαίσθητη θέση του Γ.Γ.
•Όχι μόνο δεν προχωρούσε αλλά μπλόκαρε θέματα που δεν τον αφορούσαν προσωπικά.
•Πρότεινε πιεστικά αλλαγές μόνο στο γραφείο του δημιουργώντας προβλήματα με την αδελφή του που “έκοβε και έραβε” ενώ δεν είχε καμιά θέση στον Ερυθρό Σταυρό.
•Που εμπόδιζε δράσεις και χρηματοδοτήσεις μισθών εργαζομένων του ΕΕΣ.
•Που δεν έκανε καμιά πρόταση για κανένα ουσιαστικό θέμα στο Κ.Δ.Σ.
•Που χάριζε τρόφιμα σε οργανώσεις της εκλογικής του περιφέρειας αυθαίρετα, χωρίς να ενημερώσει κανένα, ενώ μπορούσε να το κάνει αυτό το Τμήμα της Κορίνθου.
•Που παρουσιάστηκε σαν ο «εκλεγμένος Πρόεδρος» του ΕΕΣ στον κόσμο της Κορινθίας (ελπίζοντας ότι θα περάσει έτσι και θα μείνει η εντύπωση αυτή).
Δήθεν “παραιτείται” αποκρύπτοντας ότι εξεδιώχθη με πρόταση μομφής δημοσιοποιώντας μια επιστολή στην οποία αποκρύπτει πολλά πράγματα και “ανακαλύπτει” άλλα.
Κύριε τέως Γ.Γ. είναι αλήθεια ότι και οι άνθρωποι της ομάδας της οποίας ήσασταν επικεφαλής σας εγκατέλειψαν γιατί δεν άντεξαν τις μεθόδους σας;
Κύριε τέως Γ.Γ. είναι αλήθεια ότι τελευταία τα ξαναβρήκατε με τον «ορκισμένο εχθρό» σας τον Dr Αυγερινό; Οι οφθαλμίατροι λένε ότι τα μάτια αυτών που σας είδαν, μαζί την “γνωστή” υπάλληλο, είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Κύριε τέως Γ.Γ. είναι αλήθεια ότι το ενδιαφέρον σας για τον Ερυθρό Σταυρό είναι όψιμο μια και διακηρύττατε σε όλους τους τόνους ότι «εμένα δεν με ενδιαφέρει ο Ε.Σ. γιατί το ενδιαφέρον μου βρίσκεται στην πολιτική; Τι άλλαξε; Μήπως το κόμμα σας δεν υπολογίζει και πολύ σε σας και αλλάξατε στόχους ή παρέχετε κάποια “εξυπηρέτηση”;
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα “απλά πραγματάκια” που δεν μας εξηγείτε στην επιστολή σας. Υπάρχουν και πολλά άλλα που αν θέλετε τα αναφέρουμε.

Τέλος η «δέσμευση ότι η προσπάθεια δεν τελείωσε.» με την οποία τελειώνει η επιστολή σας μάλλον σαν απειλή ακούγεται παρά σαν υπόσχεση. Λίγες μέρες πριν την διενέργεια εκλογών οποιαδήποτε κίνηση να εμποδιστούν αυτές θα σημάνει το τέλος του ΕΕΣ (αν δεν το ξέρετε σας το λέμε τώρα εμείς). Αν πιστεύετε ότι οι πλάτες σας αντέχουν ένα τέτοιο βάρος, τολμήστε το.
Αν οι κατηγορίες εναντίον του Μαρτίνη – που έβλαψε τον Ερυθρό Σταυρό – είναι βάρος που θα το κουβαλάει για πάντα σκεφθείτε την (ηθική) καταδίκη που θα κουβαλάει ισόβια όποιος τον διαλύσει εν ονόματι των όποιων συμφερόντων.
Ελπίζουμε να πρυτανεύσουν η λογική και η ηθική γιατί αλλιώς αλίμονο σε όλους μας…

*Το γνωστό μέλος της «παρεούλας των αδιάφθορων», ο Αρχηγός της Αθήνας και Πραιτοριανός του τ. Γ.Γ., έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο αναρτώντας στο προσωπικό του προφίλ στο facebook την επιστολή που δημοσίευσε ένα site ενώ δεν έκανε το ίδιο για τόσες ανακοινώσεις του Κ.Δ.Σ. Μήπως βασιζόμενος στην ανοχή τους και στη λογική του ήπιου κλίματος που ακολουθούν και έβαλαν στην άκρη τις αναφορές Εθελοντών εναντίον του; Μήπως πρέπει να εξεταστούν αυτές οι αναφορές;

Με εντολή της Δ.Ε. της Π.Κ.Ε.
Φώτης Βακιρτζηδέλης
Υπεύθυνος επικοινωνίας