Πριν λίγες μέρες η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μπηλιώνη έστειλε ένα mail σε όλους τους εργαζόμενους στο οποίο ανέφερε τα εξής:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας γνωρίζω ότι η χορήγηση κάποιου επιπλέον ποσού σε 20 περίπου συναδέλφους μας έγινε αποκλειστικά και μόνο με δική μου πρωτοβουλία άνευ ενημέρωσης και εγκρίσεως της Διοίκησης του Οργανισμού με αποκλειστικό στόχο και σκοπό την βοήθεια συναδέλφων μας οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Όλγα Χριστοπούλου Μπηλιώνη
Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών».
Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των “20 περίπου συναδέλφων” και ποιοί είναι αυτοί, δεν το γνωρίζει κανείς. Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη και κατά παράβαση πάρθηκε αυτή η πρωτοβουλία.
Επειδή αυτή η ιστορία δημιούργησε μεγάλο σάλο μεταξύ των εργαζομένων (ανάμεσα τους υπάρχουν πολλοί με φοβερά πιεστικές οικονομικές ανάγκες) άρχισε η προσπάθεια κάλυψης και δικαιολόγησης ακόμη ενός ατοπήματος.
Σήμερα στις 1.30′ μμ θα γίνει συνάντηση με τους εργαζόμενους τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Πανταζόπουλο, την κ. Μπηλιώνη (Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών) και θα προσέλθει και ο κ. Αυγερινός να τους μιλήσουν για τις “κατά περίπτωση” πληρωμές.
Δεν ξέρουμε τι θα πουν αλλά αν ο κάθε υπεύθυνος τμήματος ενεργεί με ατομικές πρωτοβουλίες χωρίς την έγκριση του Προέδρου τότε σημαίνει ότι ο Ε.Ε.Σ. είναι ξέφραγο αμπέλι και ο κ. Αυγερινός δεν έχει πραγματικά τον έλεγχο και ασχολείται μόνον με επί μέρους θέματα που τον απασχολούν. Εκτός και αν αυτό το “περίεργο” mail (δεν έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο) που τονίζει το “με δική μου πρωτοβουλία” στάλθηκε για να μη φανεί ο ίδιος όπως συμβαίνει συνήθως και πάντα να «φταίνε οι άλλοι».
Ότι και αν συμβαίνει είναι τραγικό…