Με δυο αναρτήσεις, σήμερα 2 Μαίου, στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερυθρού Σταυρού (http://www.redcross.gr) το διορισμένο ΚΔΣ έδειξε ότι, με αργά αλλά σταθερά βήματα και πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, οδηγεί τον ΕΕΣ στη επαναφορά του στην κανονικότητα: στη εκλογή ενός αιρετού Δ.Σ. που θα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς δικαστικούς περιορισμούς που φρενάρουν την ανάπτυξη του.
Δυο αποφάσεις που σκόρπισαν ελπίδες σε όλους τους Ερυθροσταυρίτες ότι καλύτερες μέρες έρχονται και ότι σύντομα ο Ερυθρός Σταυρός σύντομα θα αναδιοργανωθεί στα πρότυπα ξένων ΕΣ.
Η πρώτη αφορά τη αντικατάσταση του Γ. Γραμματέα και είναι η εξής:
Αναδιάρθρωση Προεδρείου Κ.Δ.Σ./Ε.ΕΣ.
Αναδιάρθρωση Προεδρείου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Εκλογή κ. Νικόλαου Β. Οικονομόπουλου (Μαιευτήρα – Γυναικολόγου) στη θέση του Γενικού Γραμματέα Κ.Δ.Σ./Ε.Ε.Σ.
Κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, και μετά τη διεξαγωγή μυστικής ονομαστικής ψηφοφορίας, νέος Γενικός Γραμματέας στο Κ.Δ.Σ./Ε.Ε.Σ. εκλέχτηκε ο κ. Νικόλαος Β. Οικονομόπουλος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος.
Ο κ. Οικονομόπουλος έλαβε 13 θετικές ψήφους και μία λευκή επί 14 ψηφισάντων.

Η δεύτερη που είναι και η πιο ουσιαστική είναι η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Εκλογές στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στις 3 Ιουνίου
Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, μετά από πρόταση του Προέδρου Ε.Ε.Σ. κ. Αλέξη Αλεξανδρή και βάσει της υπ’ αριθμ. 440/2018 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Ε.Ε.Σ. για τη διενέργεια αρχαιρεσιών την 3η Ιουνίου 2018, και σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας την 10η Ιουνίου 2018.
Οι αρχαιρεσίες έρχονται μετά από 6 πέτρινα χρόνια και φέρνουν, μαζί με την κανονικότητα που το παρόν Κ.Δ.Σ. επαναφέρει, και τη νομιμότητα της διοίκησης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
Τόπος διεξαγωγής των αρχαιρεσιών ορίστηκε το Ξενοδοχείο “Royal Olympic”, επί της οδού Αθανασίου Διάκου 28, στην Αθήνα.

Αλλά ενώ όλα αυτά δείχνουν αισιόδοξα κάποιες φήμες για “περίεργες” κινήσεις κάποιων για προσφυγές, επικλήσεις σε παλιές δικαστικές αποφάσεις ή για όποιες άλλες ενέργειες που θα παρεμποδίσουν την διενέργεια των ανακοινωθέντων εκλογών δημιουργούν κάποιες ανησυχίες.
Σίγουρα γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι μια τέτοια ενέργεια δεν θα τους βοηθήσει σε τίποτα, απλά θα σημάνει το τέλος του ΕΕΣ με την αποπομπή του από τις τάξεις του Διεθνούς. Δεν νομίζουμε ότι θα αναλάβουν το βάρος μια τέτοιας ευθύνης και μιας ισόβιας ηθικής καταδίκης τους. Αν πάλι έχουν στο μυαλό τους κάποια ύποπτα σχέδια για την διάλυση του Ερυθρού Σταυρού τους ενημερώνουμε ότι θα βρουν απέναντι τους την συντριπτική πλειοψηφία (για μη πούμε το σύνολο) των Ερυθροσταυριτών. Η αντίδραση μας σε μια τέτοια ενέργεια θα είναι τέτοια που θα μετανιώσουν πικρά για την απόφαση τους. Θα τους κυνηγήσουμε με κάθε (νόμιμο) τρόπο, όπως δημόσια διαπόμπευση μέσω των ΜΜΕ δημοσιοποιώντας κάθε στοιχείο που έχουμε, νομικά (αν προβλέπεται κάτι τέτοιο) θα τους ζητηθεί να απολογηθούν στην Ελληνική κοινωνία για τις πράξεις τους.
Ας αφήσουν τον ΕΕΣ ήσυχο και ας ψάξουν αλλού δόξα, χρήμα ή ότι άλλο κυνηγάνε.
Θα επανέλθουμε (αν χρειαστεί)…

Με εντολή της Δ.Ε. της Π.Κ.Ε.

Φώτης Βακιρτζηδέλης

Υπεύθυνος επικοινωνίας