Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή η Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών θα ενημερώνει όλους τους Ερυθροσταυρίτες μέσα από το site της για ότι συμβαίνει ή θα εκδίδει δελτία τύπου τα οποία θα διανέμει σε όλα τα ΜΜΕ αν πρέπει να ενημερωθεί και το κοινό.
Έτσι λοιπόν παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και τα γεγονότα που εκτυλίσσονται εν όψει του Δικαστηρίου που θα γίνει στις 4 ή στις 11 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας και των προτεινομένων για την Διοίκηση του Ε.Σ. υπάρχει απόλυτη σιωπή.
Από τις άλλες πλευρές μάλλον τα πράγματα είναι θολά. Οι φήμες λένε ότι η πλευρά Βασιλογιαννακόπουλου δεν θα υποστηρίξει την πρόταση της ή θα το κάνει πολύ χλιαρά κάτι που θα σημαίνει ότι οι Μαρτινικοί τα έχουν βρει με την πλευρά Αυγερινού. Αυτό δείχνουν και κάποιες προηγούμενες κινήσεις τους. Η πλευρά Σεφεριάδη δεν έχει ακόμη πάρει ακόμη θέση και τηρεί στάση αναμονής. Η ομάδα Ανδρικόπουλου – Βαληνάκη – Πετμεζά είναι αυτή που μάλλον θα κάνει μια δυναμική παρέμβαση με όποιο τρόπο κρίνει πρόσφορο τις επόμενες μέρες.
Μένουν λοιπόν οι πλευρά του Υπουργείου Υγείας που έχει την δυναμική της Κυβέρνησης και την στήριξη της Γενεύης μια και είναι απευθείας συνομιλητές και η πλευρά Αυγερινού που άρχισε και κινείται δραστήρια.
Το (ανεξήγητο) πάθος για την καρέκλα του Προέδρου έχει οδηγήσει την ομάδα Αυγερινού να κάνει πολλές υπόγειες κινήσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο όσο και τους εμπλεκόμενους στην “προεκλογική” εκστρατεία του. Ξαφνικά διάφοροι «φίλοι» από τα παλιά τηλεφωνούν σε όποιον έχουν ακόμη και μια απλή καλημέρα και προσπαθούν να τον πείσουν ότι ο κ. Αυγερινός χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη και «θα τα φτιάξει τα πράγματα» και πρέπει να τον στηρίξουμε. Δηλαδή ότι δεν έφτιαξε σε σχεδόν τρία χρόνια θα τα φτιάξει σε 3-4 μήνες. Οι αχυράνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζονται με ευγένεια, από τους συναδέλφους τους, στα τηλεφωνήματα που κάνουν αλλά οι καταγγελίες που φτάνουν στην Πανελλήνια Κίνηση είναι για γέλια και για κλάματα. Δηλαδή με το να υποτιμούν κάποιοι την νοημοσύνη –νυν, τέως και τιμωρημένων – αρχηγών τμημάτων μπορεί να τους φέρει λίγους υποστηρικτές αλλά έχει θυμώσει την μεγάλη πλειοψηφία που θεωρεί ότι έχει και άποψη και κρίση και δεν χρειάζεται νουθεσίες.
Έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως τις ημέρες αυτές μετακινούνται σωροί εγγράφων προς τον 5ο όροφο της Λυκαβηττού χωρίς να ξέρουμε τι σημαίνει κάτι τέτοιο. Απλά φοβόμαστε.
Σήμερα οι εργαζόμενοι πήραν από ένα “κοκαλάκι” (πληρώθηκαν ένα 15νθήμερο) αντί να φροντίσει η Διοίκηση να εξοφλήσει, όπως έχει υποχρέωση, όλα τα οφειλόμενα. Αλλά από ποια χρήματα πήραν έστω και αυτό 15νθήμερο; Ελπίζουμε να μην αληθεύει η πληροφορία ότι είναι χρήματα από το δώρο των Χριστουγέννων γιατί τότε θα κλάψουν μανούλες. Κάποιοι Εισαγγελείς που άρχισαν να αντιλαμβάνονται τον τρόπο διαχείρισης παραμονεύουν. Η «απαίτηση» του Προέδρου των εργαζομένων για κάποιες πληρωμές δεν έχει να κάνει με την υπεράσπιση τους αλλά με την ικανοποίηση του περιφερόμενου θιάσου “μαρτύρων” που είναι πάντα οι ίδιοι, που παίρνουν πάντα “άδεια” την ημέρα κάθε Δικαστηρίου και που με φωνές και τραμπουκισμούς προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα. Αλλά τώρα στέλνουμε και εμείς το δικό μας μήνυμα: Αυτά τελείωσαν.
Τα ονόματα και σε ποιές δίκες ήταν οι μόνιμοι “μάρτυρες” θα τα πούμε την παραμονή της δίκης.
Για την παγκόσμια πρωτοτυπία ο Πρόεδρος των εργαζομένων αντί να είναι απέναντι στην εργοδοσία (όποια και αν είναι αυτή) να είναι ο μόνιμος υπερασπιστής της δεν θα μιλήσουμε τώρα. Ούτε και για τον ατέλειωτο κατάλογο συγγενών που τον ψηφίζουν. Τα ονόματα είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Τα απειλητικά τηλεφωνήματα με απόκρυψη όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά μας διασκεδάζουν. Γι’ αυτό ή ας τα σταματήσουν ή ας έρθουν να μας βρουν Εμείς δεν κρυφτήκαμε, αυτοί κρύβονται.
Και το πιο σοβαρό θέμα. Υπάρχουν πολύ σοβαρές καταγγελίες για εμπλοκή πολιτικών συγκεκριμένου κόμματος που προσπαθούν να επηρεάσουν πρόσωπα και καταστάσεις. Σε λίγες μέρες που θα έχουμε ολοκληρωμένα τα αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια μας θα μιλήσουμε και με ονόματα. Είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πολιτικό θέμα αν δημοσιοποιηθούν. Η διαπλοκή, την οποία εμείς τώρα την διδασκόμαστε, έχει απλώσει βαθιά τις ρίζες της. Αλλά ξεριζώνεται σχετικά εύκολα με την δημοσιοποίηση. Και το πολιτικό κόστος θα πληρωθεί όχι μόνο από τους εμπλεκόμενους αλλά από ολόκληρο το κόμμα τους. Άδικο, το κατανοούμε. Αλλά ας γίνουν δίκαιοι ή ας πληρώσουν το τίμημα των υπόγειων σχέσεων τους. Πάντως πριν δώσουμε τα στοιχεία στην δημοσιότητα θα ενημερώσουμε τον αρχηγό του κόμματος τους ο οποίος ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι και δεν γνωρίζει και δεν συναινεί με όσα γίνονται.
Νομίζουμε ότι κάθε Ερυθροσταυρίτης μπορεί να ξεχωρίσει από τα παραπάνω, ποια είναι φήμες και ποια πληροφορίες. Εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης σε πρώτο χρόνο απλά ενημερώνουμε τους υπεύθυνους κάθε “περίεργης” κατάστασης ότι έχουν γνώση οι φύλακες. Αν δεν θελήσουν να καταλάβουν τότε θα επανέλθουμε με έγγραφα και ονόματα. Αλλά τα περισσότερα στοιχεία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο όπου θα λάμψει όλη η αλήθεια.
Θα επανέλθουμε σύντομα…

Η Συντονιστική Επιτροπή της Π.Κ.Ε.